Riktig materiale for ethvert miljø

Materialet som brukes i våre produkter, er ofte varmforsinket stål i ulike godstykkelser, belegg og farger. Materialet får ulike egenskaper avhengig av hvor det skal brukes.

Mykere kvalitet anbefales når metallet skal bearbeides ved f.eks. bånddekking. For fremstilling av f.eks. mønepanner og vindskier bør metallet derimot ha en hardere kvalitet. I de aller fleste miljø fungerer den varmforsinkede stålplaten utmerket. Hvis eiendommen ligger i et miljø med saltholdig og fuktig luft, er imidlertid en lakkert aluminiumsplate et bedre valg. 

Ved at grunnmaterialet behandles i ulike lag, oppnås en ytelse som tåler alle tenkelige miljøpåvirkninger og kvalitetskrav.

Stålplate

De fleste Armat-plater har en kjerne av høykvalitets stål. Stålets kvalitet og tykkelse velges ut fra ønskede egenskaper.

Uppbyggnad takplåt

Oppbygging stålplate

Nærmest kjernen legges en moderne korrosjonsbeskyttelse som består av en blanding av bl.a. sink, aluminium og magnesium.

Korrosjonsbeskyttelsen etterfølges av et passiviseringslag, et primerlag og et topplag i noen av våre egenutviklede belegg. Belegget avgjør platens utseende, men også hvor godt den tåler riper og slitasje.

Oppbyggingen av platens bakside har en lignende struktur med korrosjonsbeskyttelse, primer og en litt tynnere baksidelakk.

AMM og AMS

AMM og AMS gir navn til en ny generasjons plan- og bånddekkingsplater fremstilt av ArcelorMittal. 

Materialene har et tykkere topplag enn andre belegg og garanterer økt slitestyrke og bedre motstandskraft mot værpåkjenninger. 

Det gis 20 års garanti på alle AMM- og AMS-produkter.

Aluminium

Aluminium er et utmerket alternativ i miljøer med saltholdig og fuktig luft. Aluminiumstaket har en oppbygging som minner om stålplatens.

Uppbyggnad aluminium
Oppbygging aluminium

Forskjellen ligger i laget nærmest kjernen, der aluminium ikke krever samme korrosjonsbeskyttelse.

AM Galant takprofil