Beleggtyper

Allerede på stålverket behandles vårt takplater og veggplater med belegg som avgjør ytelse og slitestyrke, men også egenskaper som utseende og farge.

Armat™ tilbyr en rekke ulike beleggtyper tilpasset bruk og eksterne krav.

Innenfor programmet tilbys også en nyutviklet korrosjonsbeskyttelse/varmforsinking i en blanding av sink, aluminium og magnesium, kalt ZM Evolution. Belegget er mer effektivt, gir raskere heling ved ripeskader og bedre beskyttelse mot kantkorrosjon.

 ZM Evolution er testet og godkjent av SITAC/SP.

beläggning plåt

Polyester 25µ

Beleggsystemet, som er basert på polyesterharts, er det mest økonomiske systemet i tilpasninger med krav til korrosivitetsklasse RC3. Systemet har et primerlag på 5µ og et topplag på 20µ. Totalt oppnår systemet et lag på 25µ. 

Mattpolyester 35µ

Har en lignende oppbygging som polyester, men med et matt ytterlag. Belegget er derfor noe tykkere. Totalt oppnår systemet et lag på 35µ.

Hairexcel 60µ

Høykvalitetsbelegg med ekstra tykt belegglag. Svært god fargebestandighet og ripestyrke. Hairexcel består av primerlag på 30µ og topplag på 30µ. Totalt oppnår systemet et lag på 60µ. 

Granite HFX 55µ

Høykvalitetsbelegg som, i likhet med Hairexcel, har et ekstra tykt belegglag. Svært god fargebestandighet og ripestyrke. Granite har total et lag på 55µ. Belegget påføres bare på plater som er egnet for blikkenslagerarbeid. Stålplater AMM og AMS har dette unikt tilpassede belegget for at det skal kunne bevare god vedheft på en smidig måte ved bearbeiding som f.eks. bånddekking og beslagsproduksjon.

NOVA 50µ

Kvalitetsbelegg med ekstra tykt belegglag. God fargeholdbarhet og høy ripebestandighet gjør at vi har valgt NOVA bl.a. til vårt eget regnvannssystem, da med dobbeltsidig NOVA-belegg. Totalt 50µ per side.

Beläggning

Interiør 12µ

En tynn beskyttelseslakk for bruk innendørs. Den enkle, tynne oppbyggingen gjør at lokalene føles lysere sammenlignet med f.eks. ubehandlede plater. I det tynnere belegget kan det oppstå enkelte nyanseforskjeller. Interiör 12µ finnes ofte på f.eks. undersiden av bærende høyprofiler samt som enkelt innsidebelegg på sandwichplater.

ZM Evolution*

Ulakkert overflate med bare ett slitesterkt metalliseringslag. Unikt materiale, utviklet av ArcelorMittal, der et effektivt korrosjonslag oppnås med en blanding av sink, aluminium og magnesium. ZM Evolution har i tester vist seg å ha bedre egenskaper enn forgjengeren. Totalt består blandingen av 120 gr/m2 (som tilsvarer 275 gr/m2 varmforsinking).

Alusink*

Ulakkert overflate med bare ett slitesterkt metalliseringslag. Dokumentert materiale med gode korrosjonsegenskaper, oppbygd rundt en blanding av bl.a. aluminium og sink. Gode selvhelende egenskaper. 

*Nakne, ulakkerte materialer med bare metalliseringslag er følsomme og kan lett reagere ved kombinasjoner med feil stoffer. Undersøk derfor alltid separate anvisninger for informasjon om hvilke stoffer og produkter som bør unngås.

Bruksområder: Tak

Organisk belegg

ca. lagtykkelse Bruksside/bakside

Interiör beläggning (12/10µ) Polyester 25 (25/10µ) Polyester 35 matt (35/10µ) GRANITE (60/10µ) Prelaq Nova
Innvendig takmetall og veggmetall i normalt innendørsklima og i normal luftfuktighet + (+) (+) (+) (+)
Utvendig takmetall og veggmetall i landlig og normal industriatmosfære - + + (+) (+)
Streng industriatmosfære. (Alle påvirkende faktorer må hensyntas) - - - o o
Nærhet til hav 20–3 km - o o + +
Nærhet til hav < 3 km - - o + +
Høy UV-stråling - o o + +

Bruksområde: Vegg

Organisk belegg

ca. lagtykkelse Bruksside/bakside
Interiör beläggning (12/10µ) Polyester 25 (25/10µ) Polyester 35 matt (35/10µ) GRANITE (60/10µ) Prelaq Nova
Innvendig takmetall og veggmetall i normalt innendørsklima og i normal luftfuktighet + (+) (+) (+) (+)
Utvendig takmetall og veggmetall i landlig og normal industriatmosfære - + (+) (+) (+)
Streng industriatmosfære. (Alle påvirkende faktorer må hensyntas) - - - o o
Nærhet til hav 20–3 km - o o + +
Nærhet till hav < 3 km - - o + +
Høy UV-stråling - o o + +

+ Egnet, (+) Egnet, men ikke nødvendig, o Egnet bare etter evaluering, – Uegnet